28.4.09

TELÓ DE FONS

La figura psicodèlica de la muntanya de Montserrat és constant, sempre present. Les seves formes naturals, fruit d'un arrauxat atzar natural, es fan sorprenents pels foranis i força corrents pels que han viscut sempre aquí.

Montserrat es deixa veure fàcilment desde qualsevol dels miradors o de les part altes d'aquesta ciutat de pujades i baixades. Però, a vegades, apareix quan menys ens ho esperem. Per damunt d'unes teulades, al fons d'un carrer o en envejades finestres d'alguns edificis que visitem. Malgrat ser una panoràmica aparentment estàtica hi han moltes Montserrats diferents. Algunes encara sorprenen. Aquells capvespres especials de colors que donen un to diferent a la pedra, aquelles nuvolades que li fan de barret, les enfarinades de neu a l'hivern o les boires que cobreixen enigmàticament la muntanya.

Com aquells antics decorats de paper, és el clàssic teló de fons de Manresa i voltants. Una serralada que presideix escènicament la funció diaria del nostre paisatge més proper.
.
I tot fent una passejada pel Youtube us podeu trobar amb aquest video d'en joansegon que ha recollit poèticament 24 Montserrats. Segur que us agraden.

1 comentari:

Striper ha dit...

Monserrat una imatge que veic per la finestra quant m'aixeco es facinant.