8.1.09

BARBUTS

L'espia surt en la nit de gener per recorrer els carrers d'hivern. El fred, amb molt de poder, ha prés el carrer. Són gairebé les nou i els carrers són buits. Només uns pocs, capficats i encongits, es deixen veure. Amb presses, mirant a terra i amb bufandes fins a mitja cara s'evidencien les ganes de ficar-se a casa.

El termòmetre d'agulla de l'òptica és a un grau sota zero. En canvi el termòmetre digital de la farmàcia propera no opina el mateix: 3 graus sota zero. Més enllà de discussions entre termòmetres és un fet que glaça. L'aire és tant fred i estancat que es fa gairebé irrespirable. Tot és fosc i només la tímida llum dels fanals dóna una falsa càlidesa.

Al matí els bassals seràn glaçats i les teulades i els camps tindràn una capa de gebre. I sentint el fred recordo la saviesa popular dels avis parlant de la "setmana dels barbuts". Aquella mítica setmana de gener on el fred batia els seus records glaçant-ho tot i rebentant canyeries.

2 comentaris:

Alex. ha dit...

Segurament, el termòmetre d'agulla tingui menys fred perquè és més valent que el digital, més nou però menys experimentat... una cosa semblant a la saviesa popular dels avis!

Bona nit dels barbuts.

Striper ha dit...

Si buscas a la hemeroteca del r7 trobaras informació sobre la festa dels barbuts que feiem a Sallent.