25.8.08

ART A SANT FRANCESC


Hi han espais tancats sense cap funció concreta que, de mica en mica, es van convertint en capses tancades, sense cap vida aparent. Edificis que van quedant oblidats pels ciutadans malgrat passar-hi per davant, malgrat existir.

A Manresa un espai de tants, amb aquesta situació, és Sant Francesc. Església d'un antic convent ja desaparegut, va ser construïda en època barroca, el segle XVII, i va ser reformada el selge XIX amb una nova decoració de ressons romànics. Però desde fa unes decàdes l'edifici va deixar enrere la seva funció religiosa per convertir-se en un auditori. Aleshores, l'espai va passar a tenir nou nom i nova funció, tal com recorda la placa d'inaguració que hi ha darrere les reixes del porxo. Però l'edifici, situat, proper a la plaça Gispert, ja fa temps que no fa ni d'església ni d'auditori de manera que ha anat quedant tancat i oblidat.
.
Però aquesta Festa Major, Sant Francesc, es reobre temporalment per donar espai a l'art: "la taula dels savis", una col·lectiva d'art que donarà de nou una mica de protagonisme a aquest espai. Així, des del dissabte de festa major fins a mig setembre podreu viure l'art tot redescobrint un trosset de de la ciutat.

6 comentaris:

Striper ha dit...

ostres ahir vaig pasar per el devant hi vaig pensar que es podria fer servir per alguna cosa.

Àlex Gómez Ribera ha dit...

Quina casualitat!

Àlex

Anònim ha dit...

Sempre he tingut curiositat per descobrir aquest espai. No havia vist que estarà obert per aquesta Festa Major. De ben segur que hi trauré el cap.

Gràcies per avisar!

Striper ha dit...

Eh vina a casa meva tens una casa. Respecte a lo de l'esglesia vaig veure un parell reconvertides a la provincia de castello , a Morella era el CAP.De guarir animes aguarir cossos.

rosalia ha dit...

Fa poc que me la mirava mentre sopava al "Barbacoa", tot comenta'n a els/les amics/gues la deixadesa de la seva façana. No he estat mai a l'interior, però he sentit a comentar que és un pel perillós per la seguretat dels visitants.
És molt trist que un casc antic, que és el primer que visitem quan anem a una ciutat, doni aquesta imatge d'abandó.
Si passes pel meu bloc: tinc una cosa per tu!

Oriol Puig ha dit...

Certament, ja tocava recuperar-la per alguna cosa.

Salutacions!