13.7.08

SKYLINE ROMÀ

Roma és una ciutat on s'hi acumúla la història de manera caòtica i desordenada. Laberint de pedres, edificis històrics i, sobretot, esglésies. La ciutat s'aixeca i recicla sobre les pedres d'antics imperis romans ja caiguts. Però en els darrers segles la ciutat ha quedat marcada per ser un gran i inacabable santuari de l'imperi catòlic. Desde algún dels famosos turons on s'ha anat arrapant la ciutat es pot veure la ciutat com si fos un decorat de fons. Una escenografia mil·lenària on hi destaquen incomptables cupules i campanars d'església. I es que sobretot les cúpules, encapçalades per la de Sant Pere del Vaticà, són les que construeixen l'skyline romà.
.
Aquesta ciutat, que ha anat creixent i conquerint turons, recorda, de lluny i salvant les distàncies, la ciutat de Manresa. Les dues ciutats es poden observar a si mateixes desde els miradors i turons que tradicionalment han marcat la trama urbana.
.
L'espia, camuflat de turista amb barret, pantalons curts i càmera, va passejar-se entremig del turisme massiu. El resultat fotogràfic el podreu observar si us deixeu caure pel traster fotogràfic.

1 comentari:

Joana ha dit...

Boniques fotos! L'any passat m'hi vaig passejar per aquests carrers. El contrast de les pedres i la ciutat la fa encantadora.
Sempre ens quedarà París o... Roma!
Bon estiu!