27.4.08

V DE VENTDELPLÀ

En aquest país, aquests díes, hi han dues obsessions mediàtiques (sense contar el tema l'aigua) a les quals els catalans dediquem atenció: el Barça i Ventdelplà. TV3, com ja fa amb el Barça, es dedica a mítificar els succesius retorns d'aquesta sèrie aclamada per uns i odiada pels altres. Intencionadament la cadena parla d'un anomenat efecte Ventdelplà. Catalunya es divideix en dos bàndols: els que miren o els que no miren Ventdelplà, els qui aclamen la Isona i els que la troben una repelent, els que troben que hi han masses trames de coto fluix i els que diuen que s'hi senten identificats. I els qui, per sobre de tot, diuen que n'estan farts de veure l'Emma Vilarasau com un ésser omnipresent a les séries catalanes.

En un entorn rural proper per uns i exòtic per altres la sèrie es desenvolupa com un aparador de temàtiques socials convertides en un format de série. Trames publicitant el síndic de greujes, el problema dels purins, el perjudici del consum de drogues etc... Hi haurà una trama relacionada amb l'estalvi d'aigua o al foment de la lectura de cara a la propera temporada?

I si, malgrat tot, segurament em camuflaré entre la gran audiència i espiaré la vida de la Berta i el Monràs. Casum seuna!

3 comentaris:

Striper ha dit...

Jo no opina per que no he vist la serie, pero esta molt be que tractin temes socials.

Anònim ha dit...

Ventdelplà va ser una serie que es va estrenar al 2005, en teoria era per suplir l'absencia de la programació dels dilluns i s'ha convertit en una seria més de TV3.

Personalment crec que les series de TV3 són sempre més del mateix, actors i actrius que han sortit en 30 series (Nissaga, El Cor...) i que al final acabes associant més al paper que feien en l'anterior serie, que en Ventdelplà.

Sobre els temes socials, crec que és més un propaganda que vol llançar TV3 als telespectadors (com l'exemple de la immigrant russa que deixa la prostitució, o la sudamericana que ve sense res i la gent l'acull de fomra ''espectacular'').

La realitat es que aixó no es produeix quasi mai, està molt be que TV3 somiï en aquestes realitats, peró al carrer acostuma a passar poc.

I en el tema del futbol, el de sempre... "pan y circo" espectacle mediatic i a vendre futbol!!!

Salutacions i felicitats pel bloc!

JORDI BONVEHI

*Butterfly* ha dit...

home és una seria k a mi magrada força encara que cada programa té una vida i començo a questionar-me si la de ventdelpla s'ha acabat o no. L'inici de la nova temporada no està malament però igual comença a cansar...no sé, caldrà veure com evoluciona.